Page content

Gemêleerd garen

1. Heb je geen gemêleerd garen in de juiste kleur, kies dan 3 effen kleuren en borduur ongeveer 10 tot 15 gaatjes met één kleur. Wel moet je gewoon blijven doortellen, alsof je met één kleur borduurt. De kleuren zullen elkaar overlappen waardoor je toch een gemêleerd effect krijgt.

2. Heb je geen cirkel snijder? Plaats dan een rond voorwerp, bijvoorbeeld een glas, op de achterkant van de kaart. Trek de omtrek na met een potlood.Je hebt nu een mooie hulplijn om uit te snijden.

3. Borduur patronen zijn ook geschikt om te gebruiken als prik patroon. Neem voor het prikken een dikkere prikpen en breng wat glitterlijm aan op de gaatjes.

4. Gebruik voor de afwerking een leuke hoekpons, hoekstickers en/of strass steentjes. Bij de zachtere tinten karton en/of garen halve plakparels. Vaak geeft dit nog iets extra’s aan de kaart.

5. Wanneer je met een steekje even een vergissing maakt, probeer dan niet “terug” te steken met de naald. Haal de draad uit de naald en haal voorzichtig de draad terug in de foute steek.

Comment Section

0 reacties op “Gemêleerd garen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.