Page content

Borduren op kaarten

Borduren op kaarten

1. Een schoon schaartje en mesje werken het prettigst.Maak het regelmatig schoon. gebruik make-uppads hiervoor. Sprenkel een druppel nagellak-remover op de pad en maak hiermee je mes en je schaartje schoon. Zo zijn meteen alle plak resten en stofdeeltjes van het papier verwijderd.

2. Vlindertjes en bloemetjes ponsen in bijpassende kleuren is niet zo moeilijk. Er vallen regelmatig folders in de bus en daar staan ook mooie afbeeldingen in van fleurige plaatjes. Knip een stukje uit en verstevig het met een witte etiket sticker. Pons nu de vlindertjes of bloemetjes, en je hebt een perfect bijpassend figuurtje. De vlindertjes op deze kaart zijn geponst uit een plaatje van een bikini.

3. Wrijf na het borduren de gaatjes dicht aan de achterkant. Dit gaat heel goed met de bolle kant van een theelepeltje.

4. Hoe mooier de gaatjes zijn geprikt, des te fijner het eindresultaat. Prik daarom tussen het prikken door je prikpen met enige regelmaat in een waxinelichtje. Door de was gaat de prikpen glad door het papier en worden de gaatjes mooi rond.

5. Inkleuren van plaatjes kan je met kleurpotloden. Wrijf wel met de lange kant van de punt, in ronde bewegingen, over het papier. Ook zijn er speciale ‘chalks’ te koop om mee te kleuren. Een leuk alternatief is oogschaduw in poedervorm.

6. Patronen kun je meerdere malen gebruiken als je ze lamineert. Heb je geen lamineerapparaat, maak dan een mal op dik karton. Je kunt het patroon ook op mica prikken.

7. Om te voorkomen dat dunne stukjes afbreken,tijdens het knippen van het plaatje, plak je voordat je gaat knippen een stukje plakband achter het plaatje, daar waar de dunne stukjes zijn. Het zal hierdoor niet afscheuren.

8. Zorg ervoor dat, als je gaat prikken, je patroon niet verschuift. Je kunt het vastzetten met verwijderbare tape. Zet het patroon vast met kopspelden. Prik verdeeld enkele gaatjes van het patroon en zet het met de kopspelden vast op de prikmat. Het zal zo zeker nooit verschuiven.

9. Kies je kleuren garen altijd bij daglicht, wil je‘s avonds gaan borduren, zorg dan dat je al weet welke kleuren garen bij je plaatje passen. Het kan bij kunstlicht heel anders overkomen.

10. Gebruik voor het prikken een dunne prikpen, en voor het borduren een dunne naald. Wil je langere naalden gebruiken, dan kan dat ook, maar let op dat ze dun genoeg zijn. Neem ook geen al te lange draad, zodat deze glad blijft.

Comment Section

0 reacties op “Borduren op kaarten

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.