een interview aan de hobbytafel met...Yvonne van Ewijk
een interview aan de hobbytafel met...Yvonne van Ewijk
27 oktober 2021 
3 min. leestijd

een interview aan de hobbytafel met...Yvonne van Ewijk

Hobbyjournaal 200 schoof bij de auteurs en ontwerpers aan de hobbytafel en vroeg ze bijna het hemd van het lijf.

We hebben de interviews hier verzameld zodat je ze nog eens rustig kunt nalezen.

Veel leesplezier!


17 vragen aan.. Yvonne van Ewijk (Yvonne Creations)

Hoe lang werk je al voor het Hobbyjournaal of bijbehorende producten?

Ik werk vanaf 2013 met veel plezier voor Find It Media, dat is dus al 8 jaar!

Waar ben je het meest trots op?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, het meest trots ben ik op mijn 4 kinderen!

Maar dat is waarschijnlijk niet wat je bedoelt, qua werk ben ik trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en zo voor mijn gezinnetje heb kunnen zorgen!

Van wie heb je ‘jouw vak’ geleerd of door wie ben je geïnspireerd?

Ik kom uit een familie met een hoop creatieve mensen, dat werkt aanstekelijk, door hen werd ik dan geïnspireerd! Als kind zat ik altijd met mijn neus in de kinderboeken en stripboeken, het liefst sprookjesboeken met prachtige illustraties, daar werd ik ook door geïnspireerd!

Wanneer kwam de omslag van alleen hobby naar ‘professionalisering’?

Ik mocht gaan werken voor een kinderspeelparadijs, daar mocht ik muurschilderingen maken en ik werd gevraagd voor het maken van tekeningetjes voor een kinderboekje, dat was voor het eerst dat ik voor mijn tekeningetjes betaald kreeg. Dat was wel heel bijzonder.

Aan welke collectie heb je de mooiste herinneringen? En wie is jouw favoriete tekenaar?

De laatste kerstlijn met de muisjes vond ik heel leuk om te tekenen, dit omdat het veel elementen bevat waar ik van houd: de warme kleuren, de gezelligheid en het gevoel van kerstmis, de vintage look en dan de schattigheid van de muisjes. Ook de Bubbly Girls en Lilly Luna vind ik heel leuk om te tekenen.

Favoriete tekenaars heb ik zoveel! Als ik er een greep uit zou moeten doen dan zou ik zeggen: Chris Hong, Lois van Baarle, Darren Butcher, Rien Poortvliet, Wylfi en Katie Daisy.

Met welke materialen werk je het liefst en heb je een favoriete kleur?

Het liefst werk ik met gouache, dat is verf die je dik kunt opzetten maar ook kunt gebruiken als aquarelverf.

Mijn absoluut favoriete kleur is kersenrood, dat is een warme kleur, mijn voorkeur gaat sowieso meer naar warme kleuren dan naar de koude varianten.

Voor welk onderwerp of seizoen ontwerp je het liefst?

Ik teken graag dingen die schattig zijn, die natuurlijke vormen hebben. Wat betreft seizoenen heb ik geen voorkeur, want elk seizoen brengt iets moois met zich mee: Het ontwaken van de natuur in de lente, het heerlijke warme zonnetje in de zomer, de prachtige kleuren van de herfst en de gezelligheid van de koude wintermaanden, hoe kan ik daar nu tussen kiezen!

Wat zou jouw ultieme droomopdracht zijn?

De geboortekaartjes voor mijn toekomstige kleinkinderen mogen tekenen! Maar dan moet ik nog wel even wachten.

Welk hobbyartikel staat er nog op je verlanglijstje als je onbeperkt mag kopen?

Als ik onbeperkt kon kopen, dan wist ik het wel! Dan zou ik een duur “hobbyartikel” kopen, namelijk een Ipad pro en pen en daar dan het tekenprogramma Procreate op downloaden, daar kun je heel fijn op tekenen. Dan ben ik mobiel, dat betekent dat ik niet achter mijn bureau hoef te gaan zitten zoals ik nu doe, maar met bijvoorbeeld mooi weer zou ik ook heerlijk in de tuin kunnen werken!

Heb je een speciale hobbykamer of plekje in huis waar je het liefste werkt?

Ik teken meestal achter mijn pc, maar gelukkig mag ik ook steeds vaker aquarelleren en dat doe ik lekker in de huiskamer aan de eetkamertafel op de tafelschildersezel die ik kreeg van mijn oudste zoon!

Waar kun je niet zonder als je aan het werk bent? Koffie, thee, chocola?????

Een mega grote kop groene thee, mijn hondje Moos dat op mijn voeten ligt onder mijn bureau en een gezellig muziekje!

Neem je hobbymaterialen mee als je op vakantie gaat? En wat dan?

Ik teken eigenlijk altijd en overal, op van alles en nog wat, kan ik er op of mee tekenen dan doe ik dat.

Heb je nog andere hobby’s?

Zeker! Wandelen met de hond en met vrienden, naar muziek luisteren en dansen, veeeeeel lachen, docu’s, film en series kijken, koken en samen lekker eten, uit eten gaan…. Kortom mijn hobby is genieten van het leven!

Ben je actief op social-media? En zo ja, welke?

Ja, Ik ben actief op Facebook, Instagram en Pinterest.

Als je een keer gast-redacteur zou zijn, wat zou je dan in Hobbyjournaal willen zien?

Ik zou het grafisch ontwerp van de bladen best willen doen. En daarin kleurrijke, moderne kaarten laten zien die de lezers kunnen maken, mooie typografie en een moderne uitstraling geven. Soms vind ik het een beetje oubollig, de uitstraling, maar goed, ik kijk er misschien wat anders tegen aan.

Heb je één gouden tip voor de lezers?

Heb de moed om creatief te zijn, denk “out of the box”, probeer iets nieuws uit, soms verras je jezelf! Maar hoe je het ook doet, doe het vooral met plezier!

Heb je nog mooie plannen of wensen voor de toekomst?

Ik heb geleerd dat in het leven niets valt te plannen, dus ik ben dankbaar voor elke dag, geniet ervan met volle teugen en maak mij klaar voor wat de toekomst brengen mag!

Mijn wensen… nee die vertel ik niet, dan komen ze misschien niet uit…haha een beetje bijgeloof mag.


Veel liefs,

Yvonne

Reactie plaatsen