een-interview-aan-de-hobbytafel-met-betty-de-groote-greven
Een interview aan de hobbytafel met... Betty de Groote-Greven
31 oktober 2021 
2 min. leestijd

Een interview aan de hobbytafel met... Betty de Groote-Greven

Hobbyjournaal 200 schoof bij de auteurs en ontwerpers aan de hobbytafel en vroeg ze bijna het hemd van het lijf.

We hebben de interviews hier verzameld zodat je ze nog eens rustig kunt nalezen.

Veel leesplezier!

16 vragen aan... Betty de Groote-Greven

Hoe lang werk je al voor het Hobbyjournaal of bijbehorende producten?

Ik denk zo'n jaar of 17 of zelfs iets langer.

Waar ben je het meest trots op?

Dat mijn patroontjes nog steeds in trek zijn bij de meeste borduursters en dat ik een aantal prachtige Hobbydols-boekjes heb mogen ontwerpen.

Van wie heb je ‘jouw vak’ geleerd of door wie ben je geïnspireerd?

Ik werd geïnspireerd door borduurcommunities op internet. Via deze groepen maakte ik kennis met fotoprogramma's en een hobbymaatje uit de buurt, dat ik persoonlijk leerde kennen, leerde ik hoe ik mijn patronen laagje voor laagje in een fotoprogramma kon opbouwen.

Voorheen ging het via een soort 'wiskunde ringenliniaal' met potlood en papier, maar in dat fotoprogramma werd het echt mooi.

Wanneer kwam de omslag van alleen hobby naar ‘professionalisering’?

Toen ik werd gevraagd om mijn eerste Hobbydols (nr. 41) "Vrolijke vlinders" te maken en dit een groot succes werd, toen werd het 'serieus' voor mij.

Aan welke collectie heb je de mooiste herinneringen? En wie is jouw favoriete tekenaar?

Mijn favoriete tekenaar is Marieke. Een mooie herinnering aan een collectie weet ik zo niet, maar mijn mooiste herinnering was aan het knipvel van Marieke met de twee bruine vogeltjes in de sneeuw. Het sloot naadloos aan bij het patroon dat ik had ontworpen en daar werd ik zo blij van.. Ik heb er heel veel mensen blij mee kunnen maken, dat maakt het ontwerpen ook erg leuk.

Met welke materialen werk je het liefst en heb je een favoriete kleur?

Diverse soorten garens in één patroon en mijn favoriete kleuren zijn lila/paars en roze.'

Voor welk onderwerp of seizoen ontwerp je het liefst?

Vogeltjes vind ik altijd wel erg leuk en qua seizoenen vind ik de lente en de herfst altijd leuk om te ontwerpen, al is winter ook wel erg leuk om te doen. Kerst vind ik soms een moeilijk onderwerp, maar het ligt ook aan het plaatje.

Wat zou jouw ultieme droom-opdracht zijn?

Weer eens zoiets als een Hobbydols met leuke kaarten en patroontjes erbij te ontwerpen, want dat zijn prachtige naslagwerkjes.

Heb je een speciale hobbykamer of plekje in huis waar je het liefste werkt?

Ik heb wel een speciale hobbykamer voor al mijn papier en garens en knipvellen enz. enz., maar dat is meer een "opberghok" zeg ik weleens, want mijn favoriete plekje om te werken is toch echt in de warme huiskamer en ook veel gezelliger.

Waar kun je niet zonder als je aan het werk bent? Koffie, thee, chocola?????

Eh.. zodra ik aan het werk ben, dan vergeet ik dat... de koffie of thee staat dan koud te worden.

Neem je hobbymaterialen mee als je op vakantie gaat? En wat dan?

Ik neem altijd mijn houten borduurdoosje (zelf gemaakt) mee. Daar zitten alle materialen in met knipvelplaatjes en borduurlinnen, prikmatje, schaartje, 3D tape, enz. Alles heeft daarin een vast plekje. En er gaan een paar leesboeken mee.

Heb je nog andere hobby’s?

Ja, best veel... o.a. lezen, puzzelen (zoals raadsels), schrijven, tuinieren, sportief bezig zijn, koken/bakken, leuke teksten en gedichten verzamelen, computeren en uitgaan.

Ben je actief op social-media? En zo ja, welke?

Zo af en toe ben ik actief op Facebook, dat vind ik ook wel genoeg, heb te veel andere dingen die leuker zijn in het leven.

Als je een keer gast-redacteur zou zijn, wat zou je dan in Hobbyjournaal willen zien?

Kaarten of doosjes met leuke teksten of gedichten afgestemd op het seizoen of een leuk thema (huwelijk of geboorte), wat leuk is om weg te geven of te versturen.

Heb je nog mooie plannen of wensen voor de toekomst?

Mooie plannen voor de toekomst zijn wat meer te gaan reizen en kamperen en dan zal het ontwerpen ook iets minder worden, maar duurt nog een aantal

jaartjes. Een kleine wens is om nog eens een borduurboekje met kaarten en borduurpatroontjes erin te mogen maken, waarbij je losse collecties knipvellen kan

gebruiken, zo kan iedereen naar eigen draagvlak de kaarten maken.


Veel liefs,

Betty de Groote-Greven

Reactie plaatsen